preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petrijevci

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE - ORGANIZACIJA RADA

Autor: Susana Dundović, 21. 5. 2020.

Nastava za sve učenike od 1. do 4. razreda matične škole u Petrijevcima i područne škole u Satnici kreće od 25. 5. 2020. Iako roditelji mogu odlučiti uz objektivne razloge, da dijete i dalje pohađa nastavu na daljinu bitno je podsjetiti se, koji su neki od benefita koje djeci donosi pohađanje nastave u školi. Prije svega to je socijalizacija i druženje s vršnjacima (sigurno to nedostaje sada), zatim, kada je u pitanju učenje, to je lakše savladavanje nastavnih sadržaja, jer u učionici je kontakt s učiteljem neposredan, lakše i brže rješavanje nedomumica i nejasnoća - dovoljno je podići ruku i postaviti pitanje i odgovor je tu, mogućnost ponavljanja i dodatnog objašnjavanja, itd.. Škola se obvezuje i vodit će brigu, da se svi djelatnici pridržavaju uputa i mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi prostor škole bio sigurno okruženje za boravak naših učenika.

Ulazak stranih osoba ili roditelja u zgradu škole za vrijeme održavanja nastave strogo je zabranjen i moguć je samo uz prethodnu najavu.

Ako se učenik ne uključi u nastavu odmah, moguće je to učiniti i kasnije. Ali molim, da javi razredniku razloge zbog kojih dijete ne pohađa nastavu u školi.

Rad u područnoj školi Satnica bit će organiziran u dvije smjene,  s time da će između smjena biti pauza od 60 minuta za detaljno čišćenje i dezinfekciju prostora unutar objekta kao i temeljito prozračivanje. Isto će se provoditi prije prve smjene.

Matična škola u Petrijevcima radit će isključivo u jutarnjoj smjeni,  s time da će učenici dolaziti u različito vrijeme kako bi se izbjegao socijalni kontakt između učenika različitih razrednih odjela. Čišćenje i dezinfekcija prostora kojima se učenici kreću za vrijeme velikog odmora i pri ulasku i izlasku iz škole rješavat će se za vrijeme trajanja nastave, a temeljito čišćenje svih prostora škole obavljat će se nakon nastave.

Učitelji su dužni voditi brigu o učestalom pranju ruku (nakon ulaska u školu, prije jela,...) kao i o dezinfekciji ruku. Raspored stolova u učionici će biti tako organiziran da poštuje socijalinu distancu od 1.5 m. Što se tiče nastave, učenici u školi imaju sve predmete - to uključuje i engleski jezik, vjeronauk i glazbenu kulturu (4.razred). Nastava TZK-a ide u smanjenom obimu zbog izbjegavanja fizičkog kontakta.

Raspored dolaska na nastavu bit će objavljen u tijeku sutrašnjeg dana.

Radujemo se ponovnom susretu s djecom uz poštivanje socijalne distance. smiley

Susana Dundović, prof.

ravnateljica

 
Tim školske medicine
Program
Projekt

Priloženi dokumenti:
Opis projekta.docx

Brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

ŠKOLSKA SHEMA

Priloženi dokumenti:
Skolska shema.pdf

Upisi u srednju školu

Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilice


CMS za škole logo
Osnovna škola Petrijevci / Republike 110 A, HR-31208 Petrijevci / www.os-petrijevci.skole.hr / tajnistvo@os-petrijevci.skole.hr
preskoči na navigaciju