preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petrijevci

Aktualnosti

CAP program

Autor: Administrator , 3. 4. 2019. 19:04

CAP – jedan je od najkvalitetnijih i najobuhvatnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu.

29.03.2019. s učenicima II. razreda održane su radionice u sklopu CAP – programa  prevencije napada na djecu. Već niz godina radionicama pomažemo djeci da ne postanu žrtve zlostavljanja i učimo ih da budu sigurni, jaki i slobodni.

 [više]

Dan darovitih

Autor: Ivana Kužić, 26. 3. 2019. 11:04

21. ožujka u školskoj športskoj dvorani obilježili smo Dan darovitih učenika humanitarnoga karaktera u svrhu prikupljanja sredstava za odlazak učenika slabijeg materijalnog stanja na ekskurziju. Svima koji su nas darivali svojim dobrovoljnim prilozima, a prikupljena je tisuća kuna, hvala od srca!  Hvala i našim voditeljicama; Ani i Katarini te tatama i učiteljima koji su nam biti tehnička i tehnološka podrška.

Pjevački dio među učenicama bio je natjecateljske naravi, a tijekom glasovanja su naši učitelji kao i prošlogodišnja pobjednica Tihana Keškić nastupili u revijalnom duhu. Prosudbeno povjerenstvo je 1. nagradu dodijelilo Dori Mandić, učenici 8.razreda, koja je odnijela pobjedu i u publici jer su i gledatelji imali mogućnost dati svoj glas najbolje izvedenoj pjesmi. Čestitke i Lani Raić na drugoplasiranom i Matildi Bosak na trećeplasiranom mjestu! Pobjednice su „zaradile“ poklon-bon u Milleru pa vas pozivamo da i sljedeće godine zapjevate s nama jer… nikad se ne zna!?

Anđelina Šimić,7.a

 

 [više]

Veseli utorak

Autor: Ivana Kužić, 8. 3. 2019. 10:14

5.ožujka 2019.godine održana je nastava pod maskama. Divili smo se i istodobno smijali jedni drugima jer je kreativna genijalnost kod pojedinaca dosegnula vrhunac. Svaki je razred izabrao najbolju masku koja je na dar dobila veeeliiikuuu čokoladu pa smo zaključili da se vrijeme utrošeno na maskiranje dobro isplatilo. Za to vrijeme su naši dečki, učenici 5.i 6.razreda, igrali malonogometni turnir pa smo ih svaki slobodni trenutak odlazili hrabriti i navijati za njih. Baš nam je ovoga utorka u školi bilo lijepo i veselo!

Dunja Turalija,6.razred

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Administrator , 1. 3. 2019. 09:36

I ove godine su učenici 1.i 3. razreda Područne škole u Satnici obilježili nacionalni da borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica.

NOSIT ĆU RUŽIČASTO

U ZNAK PODRŠKE

DANU RUŽIČASTIH MAJICA

27.02.2019.

#NasiljePrestajeOvdje

 [više]

Ružičasta srijeda

Autor: Administrator , 1. 3. 2019. 09:10

27. veljače smo u sklopu Nacionalnoga dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i mi u našoj školi dali svoju potporu odjenuvši ružičaste majice. Hrvatski sabor je 2017. godine odlučio da posljednja srijeda u mjesecu veljači bude u ružičastim tonovima. Dan ružičastih majica korijene vuče još iz 2007. godine kada je u Kanadi jedan dječak, odjenuvši ružičastu majicu u školu, postao metom nasilnika koji su ga počeli izrugivati. Iz solidarnosti prema njemu, već je sutradan, a bila je srijeda, veliki broj učenika na nastavu došao u ružičastoj majici i time naglasio kako nasilje ne treba trpjeti. Slažemo se u potpunosti!

Anđelina Šimić, 7.a

 [više]

„Crveni“ četvrtak

Autor: Administrator , 19. 2. 2019. 11:38

Iako četvrtkom imamo dopunske nastave nulti sat  iz većine predmeta pa uranimo u školu još u 7,00 sati, ovoga smo četvrtka, 14. veljače, od rane zore širili tople vibracije i vesele osmjehe. Valentinovo nas je u školi „odjenulo“ u crvenu boju, boju ljubavi, a uzbuđenja nije manjkalo u iščekivanju ljubavnih poruka iz Ljubavnog Pismoždera koje nam je tijekom cijeloga dana donosio naš dežurni učenik; „poštar“ Mateo.

Učenici nižih razreda upriličili su i kratki valentinovski nastup te nas podsjetili da se ljubav događa svima; i malima i velikima i sve zaključili plesom srdaca.

Osobito se želimo zahvaliti našim mamama koje su zbog višegodišnjeg bračnog iskustva spoznale kako ljubav dolazi iz želudca i počastile nas ljubavnim kolačičima.

Katarina Peulić, 8.razred

 [više]

Valentinovo i 100.dan škole u PŠ Satnica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 2. 2019. 08:11

U PŠ Satnica su učenici 1. i 3. razreda zajedno sa učiteljicom Kristinom Perak obilježili Valentinovo i 100. dan škole. Sve je bilo u znaku srca i broja 100. Na satu Hj pisali su 100 lijepih, motivirajućih riječi u veliko srce, na satu matematike rješili su 100 zadataka, a na satu tjelesne i zdravstvene kulture odvježbali 100 vježbi. Svi su učenici dobili krunu na kojoj je pisalo da su sto dana pametniji i diplomu. Zaključili su kako im je bilo predivno,veselo, zabavno i poučno taj dan u školi.

 [više]

Božić u srcima

Autor: Administrator , 1. 1. 2019. 17:25

Završetak I. polugodišta smo dočekali u duhu Božića i Spasiteljevoga rođenja. Čitav nam je prosinac bio protkan sadržajima Božića. I ove godine sjetili smo se onih kojima je pomoć prijeko potrebna; ljudi koji pripadaju socijalno ugroženoj skupini te su učenici i djelatnici OŠ Petrijevci prikupljali prehrambene i higijenske proizvode za naše Petrijevčane i Satničane. Kolače koje već tradicionalno pripremaju naše mame i bake smo prodali, a Škola će novac od prodanih kolača uplatiti za novu školsku godinu našem kumčetu Adelhelmi u Tanzaniji pa vam se u njeno ime zahvaljujemo.

20. prosinca je upriličena božićna priredba. Pjesmama nas je počastio naš učenički zbor pa naš učiteljski zbor, a šećer na kraju su nam bile naše učenice: Tihana Keškić koja je izvela pjesmu Faded u pratnji klavira i naših cura: Lane Raić i Gabrijele Livović te Dore Keškić i njene gitare. Plesalo se, recitiralo i dramatiziralo  i sve u božićnom duhu pa nam je priredba proletjela u trenu.

Posljednji smo dan I. polugodišta proveli u Belišću na klizanju i svi se veselo razišli na zaslužene školske praznike.

Anđelina Šimić, 7.a razred

 [više]

2 promila alkohola mogu izazvati smrt!?

Autor: Administrator , 17. 12. 2018. 23:57

29. studenoga u školskome holu upriličeno je predavanje za roditelje učenika od 5. do 8. razreda u organizaciji MUP-a Osječko-baranjske županije, a predavač je bio predstavnik Odjela za prevencije gospodin Škorvaga. Tema koju je prezentirao roditeljima je Alkoholizam i vandalizam kod mladih kojom je šokirao sve nazočne podatkom kako 70% mladih tijekom vikenda konzumira alkohol, a s konzumacijom započinju već u svojoj 14. godini života. Jednako zastrašujuć podatak je da je jednome petnaestogodišnjaku dovoljno da jedanput tjedno konzumira alkohol te da za već šest mjeseci pripadne skupini ovisnika. Iako je općepoznat i općepriznat podatak da je maloljetnim osobama zabranjena prodaja i točenje alkoholnih pića, oni do alkohola dolaze na vrlo lak način pa ovim putem apeliramo na roditelje da povećaju kontrolu nad svojom djecom jer Obiteljskim zakonom roditelj ima pravo, ali i dužnost mlađima od 16 godina zabraniti izlaske nakon 23 sata, a time i spriječiti moguća opijanja jer su mladoj osobi dovoljna 2 promila alkohola u krvi da izazovu smrtnost. Podsjetio je roditelje i kako je elektroničko nasilje uznapredovalo u odnosu na fizičko i verbalno i nažalost postalo svakodnevica te da zakonska odgovornost za bilo koji oblik kažnjive radnje započinje već u 14. godini života. Možda bi bilo dobro da češće imamo ovakva predavanja jer nas svakodnevni životni problemi tjeraju da se posvetimo njima, a preventivne mjere za sigurnost i zaštitu svoje djece najčešće pokrećemo kad nam se dijete nađe u već poodmaklom stadiju nekog problema.

Katarina Peulić, 8. razred

 [više]

Zemlja slova – zemlja snova

Autor: Administrator , 13. 12. 2018. 23:27

... misao je vodilja naše gošće, književnice i knjižničarke, Melita Rundek koja nas je posjetila na književnome susretu 6.prosinca. U jednom školskom satu druženja s njom otkrila nam je da je u svoje spisateljske vode krenula još u 2.razredu osnovne škole i to iz ljubomore na odnos svoje prijateljice s njihovom učiteljicom. Doznala je kako prijateljica piše pjesme te ih daje učiteljici na uvid pa je i naša Melita odlučila „popraviti“ svoj odnos s učiteljicom i već na prvom velikom odmoru složila stihove i uobličila ih u pjesmu.

Ostala su djela nastajala tijekom godina kao plod njezinog životnog iskustva i neograničene mašte. Naglasila nam je kako treba čitati od najmlađe dobi jer se: „Priča za laku noć sigurno  ne može ničim zamijeniti!  U njoj se nalaze vitamini kojih nigdje nema!”.

Treba čitati u svim životnim razdobljima jer nam je čitanje višestruko korisno; vježba naš um, obogaćuje naš rječnik i širi nam vidike oplemenjujući našu maštu. Pa stoga, bez obzira na godine, knjigu u ruke i uživajte!

Knjiga je živ glas, to je duh koji korača po zemaljskoj kori. Ona nastavlja biti živa misao neke osobe od koje nas dijele vrijeme i prostor.”
                                                                    (Edmondo de Amicis)

 

Katarina Peulić, 8.razred

 [više]

I. i II. RAZRED U PROJEKTU BORANKA

Autor: Ksenija Kostelac, 10. 12. 2018. 17:27

Zazelenimo požarišta Dalmacije

 [više]

Dan sjećanja

Autor: Administrator , 20. 11. 2018. 11:42

„Ulazili su, prije potopa, u bolnicu, u vukovarsku, kao biblijci u Noinu arku i sklopili savez s liječnicima baš kao što je i Bog savez sklopio s Noom: ulazili prvo lakše ranjeni, potom teški ranjenici, bez jednog ili oba uda, pa onda ulazili oni koji su, dotad u gradu, brinuli o sigurnosti građana, a sad su ih izdavali snaga, volja i nada, pa za njima još stotine i stotine bića, još uvijek nalik na ljude... „

Nedjeljko Fabrio

Dan sjećanja

18. je studeni za cijelu Hrvatsku jedan od najtužnijih dana u godini jer se tada svi spomenemo grada-heroja i nevinih žrtava koje su pale za slobodu Lijepe naše.

I ove smo godine 16. studenoga u holu škole započeli s odavanjem počasti onima kojih više nema. Učenice 7. i 8. razreda su nas kratkim programom podsjetile na osamdeset i četiri dana patnje, straha i suza, a potom smo  dostojanstveno, svatko sa svojim lampionom i svojim mislima, krenuli put petrijevačkoga i satničkoga centra. Položili smo lampione i zajedno s pozitivnim mislima odaslali svjetlo put grada Vukovara da se nikad ne zaboravi.

Katarina Peulić, 8.razred

 

„Rat je doista nešto najstrašnije i najpogubnije za čovječanstvo. Još do jučer mnogi gosti, pojedine riječi i znakovlja kojima smo se oholo koristili, sada, u vrtlogu smrti, postali su jasniji.

Vukovar je zasigurno najiskreniji grad na svijetu jer se svaka riječ može gotovo isti tren ogledati u srcu. Više vam se u Vukovaru ne može dogoditi da vam netko poželi:"Dobar dan!", a da to i ne osjeća. Kada vas pitaju za zdravlje, ne misle na prehladu, reumu ili što slično. Oni zapravo misle o vašem životu i ranama koje ste mogli dobiti čak i kada disciplinirano sjedite u podrumu. Mogli ste ih dobiti i pomažući nekome na ulici. Geler, šrapnel, kuglica, brži su od vaših misli i prekinut će grubo čak i najljepši djetinji san, kao onom šestomjesečnom djetetu u majčinom zagrljaju.

Vjerujte, rat je najveća čovjekova niskost koju je u svojoj raskalašenosti smislio, rat je najgore što se Vukovaru ikada moglo dogoditi.“

 

Siniša Glavašević

 [više]

Dani kruha

Autor: Administrator , 18. 11. 2018. 19:26

16. listopada smo u našoj školi obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prisjetili smo se važnosti kruha u prehrani ljudi jer su i najsvečanije večere bez njega nezamislive, ali smo spoznali i onu važniju dimenziju – kruh predstavlja i Tijelo Kristovo koje blagujemo u Euharistiji na što nas je podsjetio naš velečasni Matej Glavica koji je uveličao našu svečanost i obratio nam se prigodnim riječima i blagoslovom. Uz pratnju vjeroučiteljeve gitare svi smo zapjevali nakon što su nas učenice 6.razreda podsjetile na važnost zahvalnosti na svemu što imamo.  Dane kruha smo nastavili  obilježavati kroz listopad  dvotjednom prodajom proizvoda od brašna pa je tako svaki razred u svoju razrednu blagajnu spremio nešto novca, a svi zajedno smo uživali u bogatoj ponudi. Posebnu zahvalu dugujemo našim mamama i bakama koje su i ove godine razveselile stomačiće svima koji su se slučajno ili namjerno zatekli u školskome holu.

Dunja Turalija, 6.razred

 [više]

Novo u novoj!

Autor: Administrator , 21. 10. 2018. 23:01

Polaskom u novu školsku godinu ugodno smo se iznenadili novim ormarićima koji su nas dočekali prazni. Ponadali smo se da je svatko od nas dobio svoj ormarić i svoj ključić te kako se više nećemo morati gurati i dijeliti svlačionicu, a onda smo otkrili kako su ormarići namijenjeni samo učenicima razredne nastave. Nažalost, nije bilo dovoljno financijskih sredstava za sve, no nadamo se da će se kroz neko kraće vrijeme iznaći dovoljno novca pa da nam svima bude srce na mjestu.

Moramo se još zahvaliti i našim učiteljicama: Martini i Ines koje su svojom kreativnošću uljepšale školske hodnike dočaravši nam zviježđa u tjednu Svemira.

Anđelina Šimić, 7.a razred

 [više]

 Projekt

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta.docx

Brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

ŠKOLSKA SHEMA

Priloženi dokumenti:
Skolska shema.pdf

Upisi u srednju školu

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilice


CMS za škole logo
Osnovna škola Petrijevci / Republike 110 A, HR-31208 Petrijevci / www.os-petrijevci.skole.hr / tajnistvo@os-petrijevci.skole.hr
preskoči na navigaciju