preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petrijevci

Aktualnosti

A sad adio …

Autor: Administrator , 4. 7. 2019. 09:44

2. srpnja u 18 sati školskim je holom posljednji put zazvonilo zvono za ispraćaj 8. razreda. U sat vremena, koliko je trajao program, zajedno smo se prisjetili zgoda i nezgoda u proteklih osam godina te su se redom smjenjivali smijeh i pokoja suza. Učenici koji su proteklih osam godina ostvarili odličan uspjeh dobili su na dar Maloga princa; remek-djelo Antoinea de Saint Exuperya. Učenicom generacije Učiteljsko vijeće izabralo je Katarina Peulić, a i o ostatak razreda jednoglasno se složio kako je Katarina titulu osvojila posve zasluženo. Uz pravopis, gramatiku i enciklopediju o umjetnosti gospodin načelnik, Ivo Zelić, uručio je Katarini i novčani poklon. Kristina i Dora su nam i zapjevale, plesači nas razveselili svojim plesnim umijećem, a onda je razredničin, učiteljice Susane, glas malo zadrhtao pri oproštajnome govoru i svi smo shvatili da još jedna generacija odlazi. Shvatili smo da više nisu djeca već postaju pravi „mali“ ljudi na koje se čovjek može osloniti jer shvaćaju život. Posljednji su put u ovoj našoj školi primili svjedodžbe i u rujnu kreću u potragu i otkrivanje nekih novih svjetova, nekih novih hodnika. Sretno vam!

Anđelina Šimić, 7.a

 [više]

Dan škole

Autor: Ivana Kužić, 28. 5. 2019. 11:51

23. svibnja svečanom smo priredbom obilježili Dan naše škole kroz zajedničku temu Zemlja je naš dom kojom smo se bavili cijele protekle nastavne godine u sklopu eko-projekta. Prvo su nastupili, zajedničkim snagama, učenici nižih razreda potpomognuti i pojedincima iz viših razreda koji su upriličili igrokaz Priče iz Zelengrada čiji je scenarij osmislila naša knjižničarka Ljiljana Cecelja. Učenici 5.a razrednog odjela tokom cijele godine ukrašavali su školski okoliš sadnjom cvijeća, a 5.b nam je kroz kratke filmove prikazao brutalnu stvarnost koja nas okružuje u pogledu zagađenosti naše planete te nam udijelio savijete kako smanjiti onečišćenje. Šestaši su osmislili scenarij, knjigu snimanja i utjelovili likove u filmu naslova Jabuka, a u svemu ih je nadzirala njihova razrednica, učiteljica Biserka Mađarević  u suradnji s bivšom učenicom naše škole, a sada magistrom medijske kulture Kristinom Birovljević. 7.a razredni odjel je izradio svoje zdrave, ekološke, kozmetičke proizvode te ih prezentirao i nekolicinu njih poklonio sretnicima iz publike dok je 7.b prikazao svoju cjelogodišnju angažiranost: od Dana kruha kada su svima podijelili eko-poruke do sadnje božićne pšenice i međusobnog darivanja te sadnje mladice lipe u školskome dvorištu i postavljanju izložbe na temu „Divljih odlagališta smeća“ u Petrijevcima i Satnici. Osmaši su nas prosvijetlili po pitanju ugroženih životinjskih vrsta te nam pročitali pismo indijanskog poglavice Seattlea iz 1854.godine.  „Mi smo dio zemlje i ona je dio nas. Čovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Štogod čini tkanju, čini i sebi samome.“

24. svibnja smo školski dan započeli  kvizom znanja, no ovoga puta u modernom izdanju; igrom Kahoot kviza na tabletima koje nam je ove školske godine kupila i poklonila naša općina i gospodin načelnik Ivo Zelić. Ovim mu putem zahvaljujemo jer smo svi imali prigodu provjeriti svoje znanje, a najuspješnijim razredima su uručena i priznanja. Priznanja za predstavljanje naše škole na različitim natjecanjima uručila je pojedincima naša ravnateljica, gospođa Zdenka Vukadin, a nakon zajedničkoga doručka uslijedila su sportska natjecanja u dvorani gdje smo se svi lijepo zabavili. Škola nam je tako proslavila još jedan rođendan!

 

Katarina Peulić, 8. razred

 [više]

Od tišine do glazbe

Autor: Ivana Kužić, 28. 5. 2019. 11:43

20.svibnja našu su školu posjetili glumci Ivan Đuričić i Saša Miočić te nam upriličili predstavu Od tišine do glazbe. Na zabavan i duhovit način poučili su nas kako se i u kojim smjerovima razvijala glazba od postanka čovjeka do danas. Jednako tako su nas oduševili i izvrsnom glumom te umijećem sviranja na različitim instrumentima.

Anđelina Šimić, 7.a razred

 [više]

Međunarodna kolonija mladih

Autor: Vlasta Buljan, 28. 5. 2019. 10:52

I ove školske godine naši učenici su sudjelovali na 16. međunarodnoj koloniji mladih   Ernestinovo  2019.

12 učenika je sudjelovalo na radionicama u OŠ Ernestinovo od 23. do 25. travnja 2019. godine i to u : keramičkoj, kiparskoj, dramskoj , slikarskoj, plesnoj, filmskoj i oblikovnoj radionici.

Naši učenici već niz godina posjećuju koloniju u Ernestinovu i svake sljedeće godine joj se vraćaju. Evo nekih razmišljanja učenika sudionika kolonije.

 

ERNESTINOVO

Preko proljetnih praznika moglo se sudjelovati na međunarodnoj koloniji mladih u Ernestinovu. Mnogo različitih radionica privuklo je puno djece iz okoline pa tako i mene. Ove sam godine sudjelovala na filmskoj radionici. Unatoč teškom radu puno smo se zabavljali. Tema ove godine je bila „IGRA“ pa smo se što više trudili ispuniti temu iako je bila jako teška. Novi prijatelji su bili odlični. Jednostavno smo kroz temu vidjeli da smo još djeca i da možemo puno toga napraviti, iako smo svi bili stariji. Tijekom snimanja filma smo se puno zabavili i družili. Bili smo prava mala ekipa. Najteži dio svega nam je bilo montiranje filma jer smo se bojali toga kako će ispasti, no sada mogu reći kako je film bio odličan. Bilo mi je lijepo sudjelovati i aktivirati se u radu preko praznika jer je već postalo malo dosadno samo sjediti doma i ne raditi ništa. Slijedeće godine ću opet ići, ali na slikarsku radionicu (kako bi isprobala nešto novo). Drago mi je što su me mama i tata potaknuli i da sam otišla, sada sam presretna i jedva čekam slijedeću godinu!

                                                                                                      Maja Kos 5.a

ERNESTINOVO

Ove godine tema je bila igra. Išla sam na keramičku radionicu. Bilo je zanimljivo. Upoznala sam puno prijatelja. Radila sam robota u igraonici. Želim ponoviti takvo iskustvo pa ću se prijaviti i slijedeće godine.

                                                                                    Mia Poštić , IV. razred

 

Ja sam u Ernestinovu bila u plesnoj grupi sa prijateljicom Leom. Bilo nam je super. Plesali smo obučeni kao klauni. Lijepo smo se proveli.

                                                                                       Matilda Bosak IV. razred

 

I ove godine, kao i prethodnih, učenici OŠ Petrijevci sudjelovali su na Međunarodnoj koloniji mladih Ernestinovo. Svoje talente su pokazali kroz različite radionice kao što su: dramska, plesna, keramička, slikarska, filmska, itd. Upoznali smo nove prijatelje, družili se, a osim što smo se zabavili ponešto smo i naučili. Planiram ići i sljedeće godine. I jedva čekam!

                                                                                                 Nina Raić IV. razred

 [više]

CAP program

Autor: Administrator , 3. 4. 2019. 19:04

CAP – jedan je od najkvalitetnijih i najobuhvatnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu.

29.03.2019. s učenicima II. razreda održane su radionice u sklopu CAP – programa  prevencije napada na djecu. Već niz godina radionicama pomažemo djeci da ne postanu žrtve zlostavljanja i učimo ih da budu sigurni, jaki i slobodni.

 [više]

Dan darovitih

Autor: Ivana Kužić, 26. 3. 2019. 11:04

21. ožujka u školskoj športskoj dvorani obilježili smo Dan darovitih učenika humanitarnoga karaktera u svrhu prikupljanja sredstava za odlazak učenika slabijeg materijalnog stanja na ekskurziju. Svima koji su nas darivali svojim dobrovoljnim prilozima, a prikupljena je tisuća kuna, hvala od srca!  Hvala i našim voditeljicama; Ani i Katarini te tatama i učiteljima koji su nam biti tehnička i tehnološka podrška.

Pjevački dio među učenicama bio je natjecateljske naravi, a tijekom glasovanja su naši učitelji kao i prošlogodišnja pobjednica Tihana Keškić nastupili u revijalnom duhu. Prosudbeno povjerenstvo je 1. nagradu dodijelilo Dori Mandić, učenici 8.razreda, koja je odnijela pobjedu i u publici jer su i gledatelji imali mogućnost dati svoj glas najbolje izvedenoj pjesmi. Čestitke i Lani Raić na drugoplasiranom i Matildi Bosak na trećeplasiranom mjestu! Pobjednice su „zaradile“ poklon-bon u Milleru pa vas pozivamo da i sljedeće godine zapjevate s nama jer… nikad se ne zna!?

Anđelina Šimić,7.a

 

 [više]

Veseli utorak

Autor: Ivana Kužić, 8. 3. 2019. 10:14

5.ožujka 2019.godine održana je nastava pod maskama. Divili smo se i istodobno smijali jedni drugima jer je kreativna genijalnost kod pojedinaca dosegnula vrhunac. Svaki je razred izabrao najbolju masku koja je na dar dobila veeeliiikuuu čokoladu pa smo zaključili da se vrijeme utrošeno na maskiranje dobro isplatilo. Za to vrijeme su naši dečki, učenici 5.i 6.razreda, igrali malonogometni turnir pa smo ih svaki slobodni trenutak odlazili hrabriti i navijati za njih. Baš nam je ovoga utorka u školi bilo lijepo i veselo!

Dunja Turalija,6.razred

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tim školske medicine
Program
Projekt

Priloženi dokumenti:
Opis projekta.docx

Brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

ŠKOLSKA SHEMA

Priloženi dokumenti:
Skolska shema.pdf

Upisi u srednju školu

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilice


CMS za škole logo
Osnovna škola Petrijevci / Republike 110 A, HR-31208 Petrijevci / www.os-petrijevci.skole.hr / tajnistvo@os-petrijevci.skole.hr
preskoči na navigaciju