preskoči na sadržaj
Projekti

Razredni projekt-Moja obitelj

Dana 15.5.2021.g. učenici 2.razreda obilježili su Međunarodni dan obitelji u sklopu razrednog projekta Moja obitelj.

  :: opširnije :: 


objavio: Neda Zemljak  datum: 5. 6. 2021. 12:56

Sigurnost na internetu - razredni projekt 6.razreda

Povodom Dana sigurnog interneta, 6. razred, u sklopu razrednog projekta, izradio je kratki vodič u obliku web stranice s temom sigurnosti na internetu (https://razredniprojekt6.wordpress.com/). Tijekom izrade razgovarali su s drugim učenicima o osobnim iskustvima, dotaknuli se uobičajenih tema i saželi sve na jednom mjestu. Pokrili su potencijalne opasnosti, osobna iskustva te savjete za zaštitu, kao i korisne linkove za djecu i odrasle. Svemu tomu dali su dašak osobnosti i kreativnosti, što je rezultiralo jednom lako preglednom web stranicom koja ima moderan dizajn uz jednostavnost i preglednost. Tijekom same izrade uzeli su u obzir i činjenicu da velik broj ljudi u današnje vrijeme digitalnim sadržajima pristupa putem svojih mobilnih uređaja pa je vodič prilagođen pregledavanju preko mobilnih uređaja. Isto tako, sami sadržaji te savjeti također su prilagođeni domeni mobilnog pristupa. Ovaj vodič, prema svemu navedenom, služi, kako učenicima OŠ Petrijevci, tako i roditeljima i svima zainteresiranima. Skeniranjem QR koda dolazite do naše web stranice.

Kvalitetu projekta prepoznali su i Osječko-baranjska županija te Centar za nestalu i zlostavljanu djecu te Centar za sigurniji internet koji su kroz natječaj "Mali uče velike" projekt uvrstili u 10 najboljih te isti i nagradili.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 24. 5. 2021. 13:09

Noć knjige

 Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja). Manifestacija je to koja promiče kulturu čitanja, ističe ljepotu čitanja i važnost knjige u suvremenom društvu.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 29. 4. 2021. 12:50

Razredni projekt - Rastemo uz čitanje Vijest ima dokument u privitku

Učenici 1. i 3. razreda naše područne škole odabrali su za svoj razredni projekt temu Rastemo uz čitanje, a koju smo povezali sa 23.4. kada se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Kroz razne aktivnosti koje smo provodili tijekom čitavog tjedna osvijestili smo važnost čitanja od najranije dobi.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamaria Vojnović  datum: 29. 4. 2021. 08:30

CAP PROGRAM Vijest ima dokument u privitku

30.03.2021. godine održane su CAP radionice sa učenicima II. razreda . CAP je program prevencije sprječavanja nasilja nad djecom koji se provodi u našoj školi već 18 godina.

Radionice su namijenjene učenicima II. razreda i održavaju se u suradnji s OŠ Višnjevac. U njima sudjeluju učenici i jako su dobro prihvaćene. Nakon radionica učenici su svojim crtežima napravili krasnu izložbu svojih radova.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 14. 4. 2021. 17:16

Skuhaj mi taj fini razlomak

Virtualna kuharica petih razreda pod nazivom "Skuhaj mi taj fini razlomak" je projekt koji se provodio u cjelini "Razlomci". Projekt je za cilj imao pobliže upoznavanje pojma razlomka u receptima i njegovo korištenje pri pravljenju slatkih delicija. Svaki od učenika trebao je izabrati svoj najdraži kolač, tortu ili jelo, sastojke u receptu prikazati razlomkom, zapisati pripremu jela i poslikati njegovo nastajanje. Osim toga, zadatak je bio osigurati i dobru zabavu s roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 11. 4. 2021. 21:05

Mjesec hrvatskoga jezika

 Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje pokreće 2014. godine manifestaciju Mjesec hrvatskoga jezika

   U nastavku pročitajte kako smo ga obilježili u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 22. 3. 2021. 12:28

ZA PRAVA ŽIVOTINJA - projekt 5.a razreda Vijest ima dokument u privitku

Mrljo - 1. azilsko kumče 5.a razreda

Projekt 5.a razreda "Za prava životinja" povezali smo uz datum 4.10. kada se obilježava Svjetski dan zaštite životinja. Projekt smo provodili u 10. mjesecu 2020., ali se on neočekivano nastavio do kraja polugodišta, a nastavlja se i dalje dok ne ostvarimo sve što smo imali u planu. Zapravo projekt bi trebao trajati dok god ima napuštenih, zanemarenih i zlostavljanih životinja uz moto: svaki život, ma koliko mali bio, velik je onome tko ga živi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Čelenković  datum: 13. 1. 2021. 11:08

Razredni projekt - Bake i djedovi u školskim klupama Vijest ima dokument u privitku

Učenici šetoga razreda u okviru predmeta Hrvatski jezik bili su uključeni u razredni projekt Bake i djedovi u školskim klupama koji je trajao tijekom mjeseca studenog i bio ostvaren u prosincu.

Istraživali su školovanje svojih baka i djedova: početak i trajanje nastave, nastavni predmeti, načini učenja i ocjenjivanje, odnos učitelja i učenika, kažnjavanje, nagrađivanje, broj učenika u razrednom odjelu itd.

Rezultate svojih istraživanja prikazali su u obliku plakata te usmenom prezentacijom u razredu.

Učiteljica Hrvatskog jezika Biserka Mađarević pohvalila je sve učenike za uloženi trud i većinu kvalitetnih plakata izložila u učionicu Hrvatskog jezika.

Kako je protekla prezentacija istraživanja pogledajte u fotogaleriji. 

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 16. 12. 2020. 18:46

Školski medni dan 2020.

Školski medni dan je program koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola, s ciljem promocije hrvatskog pčelarstva. Obilježava se 7. prosinca na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. 

  :: opširnije :: 


objavio: Anamaria Vojnović  datum: 8. 12. 2020. 12:02

Večer matematike 2020.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se i ove godine u našoj školi održati projekt Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za učenike od 1. do 8. razreda.

Večer matematike ovaj put održava se tijekom cijelog tjedna od 30. 11. 2020. do 4. 12. 2020., a učiteljice  Jasmina Alilović i Ivana Čolaković pripremile su za Vas nekoliko kvizova koji će obilježiti zajedničku suradnju naše škole i OŠ „Matija Gubec” Čeminac.

U provedbi aktivnosti u našoj školi sudjeluje i učiteljica Lidija Stuparić Begović kao i učitelji razredne nastave.

Dodatne materijale možete očekivati u Vašim virtualnim učionicama, a možete ih zaigrati sa svojim roditeljima.

Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 30. 11. 2020. 15:45

Detektivi u knjižnici

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Međunarodnog dana knjižnica te Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica drugi dio lektire Emil i detektivi.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Perak  datum: 26. 11. 2020. 21:52

Igre s lektirom u šumi medvjedića Winnia Pooha

Nakon što su pročitali zbirku priča Medo Winnie Pooh, učenici drugoga razreda su svojom učiteljicom umjesto u knjižnicu, došli u sportsku dvoranu u Čudesnu šumu medvjedića Winnia Pooha.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 26. 11. 2020. 12:42

Svjetski dan ljubaznosti

Darujte lijepu riječ ili osmijeh!

Darujte lijepu riječ ili osmijeh!

4. razred je obilježio Svjetski dan ljubaznosti. Pisali smo lijepe poruke i dijelili komplimente.

Jedan mali znak pažnje, jedna lijepa riječ mogu nekome mnogo značiti, razveseliti ih, pružiti samopouzdanje. Razmislimo o svojim postupcima i uputimo lijepu riječ ili gestu onima prema kojima možda nismo bili dragi i ljubazni.

                                 "Lijepa riječ svaka vrata otvara!"

Radove pogledajte u foto-galeriji!

 https://read.bookcreator.com/BEdKLeFfYXXyZx1X5Mxe5NUv6Q02/nW7n9-1zSeSiuZ-xsCi5UQ

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Perak  datum: 13. 11. 2020. 20:17

Završna svečanost projekta Čitam, ne skitam

U Mjesecu hrvatske knjige nagradili smo učenike 3. razreda, čitače kluba Čitam, ne skitam i proglasili najčitateljicu.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 5. 11. 2020. 09:56

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020.

 Istraživači planeta Z

Jučer su izvučeni pobjednici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. svih školskih i narodnih knjižnica u Hrvatskoj. Popis svih pobjednika nalazi se na službenoj stranici Kviza https://www.mhk.hr/kviz/.                                                                                                             

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 4. 11. 2020. 12:54

eTwinning projekt: Dan jabuka 2020.

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Satnica uključeni su u eTwinning projekt ''Dan jabuka 2020.'' Kroz čitav tjedan učenici su kroz razne aktivnosti istraživali zanimljivosti o jabuci, zašto je važna, zdrava i hranjiva, pisali razne izreke o jabuci, upoznavali se sa sortama jabuka, istraživali te s roditeljima pravili razne slastice od jabuka.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamaria Vojnović  datum: 20. 10. 2020. 13:28

eTwinning projekt-Kraljice i kraljevi drame

Učenici 1. i 3. razreda Područne škole Satnica zajedno sa svojom učiteljicom uključili su se u eTwinning projekt ''Kraljice i kraljevi drame''. Cilj ovog projekta je stvaralački se izražavati kroz glumu, dramatizaciju i izradu lutaka.Projekt će trajati čitavu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamaria Vojnović  datum: 20. 10. 2020. 13:16

Mjesec hrvatske knjige

Već 25 godina od 15. listopada do 15. studenog održava se Mjesec hrvatske knjige posvećen čitanju, knjigama i knjižnicama.   

Programi ovogodišnjeg Mjeseca bit će posvećeni planetu Zemlji s motom Razlistaj se!

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 13. 10. 2020. 15:59

O projektu eTwinninga: Uz čitanje riječi rastu

Učiteljice Kristina Perak, Anamaria Vojnović sa svojim razredima i knjižničarka Ljiljana Cecelja sudjeluju u projektu eTwinninga Uz čitanje riječi rastu. Projektim aktivnostima poticati radost čitanja, razvijati vještinu čitanja, osnažiti ulogu čitanja u razvoju jezičnih, komunkacijskih i stvaralačkih kompentencija potrebnih za izazove suvremenog života. Projektne aktivnosti pratiti će se i prezentirati kroz web 2.0 alate, organizirati videokonferencije s drugim sudionicima projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 9. 2020. 11:15

Projekt eTwinninga: 100-ti Dan škole

S radošću ćemo i ove školske godine obilježiti 100-ti Dan škole. To je projekt koji se tradicionalno obilježava već nekoliko godina u brojnim europskim zemljama. Cilj je okupiti učenike i učitelje te obilježiti ovaj dan kroz igru, korelaciju međupredmetnih tema a ostvarujući odgojno obrazovne ishode. Sudjelovat će učenici od I. do IV. razreda. Voditelji projekta: Branislava Rebrina, Neda Zemljak, Ksenija Kostelac, Kristina Perak, Anamaria Vojnović i Bruno Čačić.

Načini na koji smo proveli ovaj projekt i razvijali građanske i socijalne vještine, znanja i stavove bit će objavljeni na web stranici škole, Twinspaceu, glasilu Općine Petrijevci.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 9. 2020. 10:39

eTwinning projekt: Memento prijateljstva 7

Učiteljica Kristina Perak i učenici IV. razreda uključili su se u ovaj projekt koji ima za cilj odgoj odgovornog pojedinca te poticanje na suradnju, empatiju i razumijevanje sebe i drugih. Neke od aktivnosti koje će se provoditi su: obilježavanje važnih datuma vezanih za temu, humanitarne akcije, sudjelovanje u međunarodnim projektima, predstavljanje svog zavičaja...

Sve aktivnosti i radovi učenika bit će predstavljeni na web stranici škole, Twinspaceu, fb grupi projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 9. 2020. 10:35

Ljepota čitanja-eTwinning projekt

Projektom Ljepota čitanja, učenici III. razreda s učiteljicom Ksenijom Kostelac i u suradnji s knjižničarkom Ljiljanom Cecelja, žele naglasiti važnost čitanja u našim razredima i u životu. Neke aktivnosti provodit će i ostali učenici i učitelji Razredne nastave. Tijekom školske godine obilježit ćeo važne datume vezane za čitanje.

Neke od aktivnosti su:                                                                                                   Kutak za čitanje                                                                                                            Najčitateljski razred                                                                                                       Večer čitanja                                                                                                               Čitanje u krugu obitelji i prijatelja                                                                                      e-slikovnica

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 9. 2020. 10:09

eTwinning projekt "Živimo zeleno"

U projekt Živimo zeleno uključili su se učenici III. i IV. razreda s učiteljicama Ksenijom Kostelac, Kristinom Perak i Anamariom Vojnović. Neke od aktivnosti će provoditi svi učenici i učitelji RN. Ovim projektom nastavit ćemo s aktivnostima koje smo već godinama provodili: sakupljanje starog papira, plastičnih čepova. Osmislit ćemo i nove aktivnosti kojima ćemo unaprijediti svoj utjecaj na prirodu, poticati i druge na odgovorno ponašanje prema okolišu i održivom razvoju.

Sve aktivnosti i radove objavljivat ćemo na Twinspaceu i stranicma škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 9. 2020. 09:58

Broj PI - Projektni zadatak sedmaša

Izrađivanje umnih mapa o broju π dok odrađujemo nastavu na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANA Čolaković  datum: 25. 3. 2020. 16:51

Stihovi za 100. dan škole

100. DAN ŠKOLE

Prije sto dana škola je bila crvena,                                                                            a sada je bijela cijela.

Sto zadaća, sto problema                                                                                         nema toga što u ovoj školi nema!

Sto puta pametniji                                                                                                 đaci znanje imaju u šaci.

Donata Krivić, II. razred

MOJA ŠKOLA

Moja je škola                                                                                                   tvrđava znanja.                                                                                                   U njoj se uči,                                                                                                   igra i sanja.

U njoj đaci svašta uče,                                                                                         kako se zbaja i slova pišu                                                                                     i kako je mačka prijetnja mišu.

I tako dani u školi teku                                                                                       dok svoje znanje đaci ne ispeku.

Patrik Semialjac, II. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 6. 3. 2020. 09:26

100. DAN ŠKOLE

Milenijska fotografija

Učenici nižih razreda naše škole uključili su se ove godine u Projekt 100. dan škole Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono. Obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama. Učenici i učitelji brojnim aktivnostima i igrama razvijaju samostalnost i timski rad. Ne znamo jesmo li 100 puta pametniji ali smo se sigurno sjajno zabavili i štošta naučili. Brojnim aktivnostima razvili nove vještine, znanja i stavove. Sve aktivnosti pogledajte u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 5. 3. 2020. 20:38

Od nacrta do kućice

Učiteljica Kristina i učiteljica Ksenija povele su svoje razrede u e-Twinning projekt Naša jesenska priča. Uz brojne zadatke koje provodimo i realiziriramo tijekom godine je i izrada kućice za ptice, te briga o pticama stanaricama. U pomoć su priskočili: nastavnik tehničke kulture Tomislav, učenici viših razreda, domar škole Vjeko.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 2. 2020. 18:18

Dan ružičastih majica u PŠ Satnica

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamaria Vojnović  datum: 27. 2. 2020. 09:19

Maškare u Satnici

Učenici Područne škole Satnica tradicionalno već dugi niz godina obilježavaju  maškare u svom selu. Podijeljeni u skupine obilaze ulice Satnice, pjevaju i zabavljaju mještane. Netko će pokloniti slatkiš, netko jaja, netko čak i kobasicu, ali većina ih ipak pokloni novac. Prikupljenim novcem od maškara, ali i od pohoda Triju kraljeva te od božićnog sajma učenici na taj način uvelike pokriju dio troškova školskih izleta.

  :: opširnije :: 


objavio: Anamaria Vojnović  datum: 24. 2. 2020. 09:50

Pizza lektira u 3.razredu

Danas su učenici 3. razreda na satu hrvatskoga jezika obradili lektiru Dnevnik Pauline P. na nov, drugačiji način. Ovakav način obrade lektire zove se pizza lektira. Učenici su dobili upute te su morali pročitati lektiru i napisati je u obliku pizze. Učionica je u trenutku postala pizzerija na čijim su se stolovima  nalazile pizza lektire. Učenici su se oduševili ovakvim načinom obrade lektire. A i učiteljica! Radili su puno zainteresiranije i bili su veoma motivirani, što je u konačnici i bio cilj ovakvog načina rada. Predivni i kreativni radovi nalaze se u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Perak  datum: 11. 2. 2020. 20:04

CAP PROGRAM

SIGURAN, JAK, SLOBODAN!

CAP-program je program primarne prevencije zlostavljanja koji se već godinama provodi u II. razredima OŠ. Program osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe i napada od strane poznate odrasle osobe.  U našoj školi provodi ga tim u kojem sudjeluje pedagoginja naše škole Miljenka Jakelić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 10. 2. 2020. 20:22

Čitam, ne skitam!

Čitateljski klub naše knjižnice "Čitam, ne skitam"!

  :: opširnije :: 


objavio: Ksenija Kostelac  datum: 29. 1. 2020. 12:42

Webučionica

Učenici 3. razreda i njihova učiteljica Kristina Perak uključeni su su razne eTwinning projekte. Jedan takav je i webučionica.  Učenici su uz pomoć tableta i web alata rješavali razne zadatke i kvizove iz matematike i hrvatskog jezika. Bili su oduševljeni i dan im je bio veoma zanimljiv i poučan.  Nekoliko fotografija i njihovih uradaka možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Perak  datum: 22. 1. 2020. 13:51

Dan jabuka Vijest ima dokument u privitku

Pomiriši, kušaj, zabilježi!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 10. 2019. 18:15

DAN KRAVATE 2019.

      Kako je Dan kravate obilježen u II. razredu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2019. 18:17
 


TražilicaKalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Tim školske medicine

Program

Projekt

Priloženi dokumenti:
Opis projekta.docx


Brošura za učenike

Priloženi dokumenti:
Brosura za mlade.pdf


Brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf


ŠKOLSKA SHEMA

Priloženi dokumenti:
Skolska shema.pdf


Upisi u srednju školu


Tražilice


preskoči na navigaciju