preskoči na sadržaj
Projekti

Završna svečanost projekta Čitam, ne skitam

U Mjesecu hrvatske knjige nagradili smo učenike 3. razreda, čitače kluba Čitam, ne skitam i proglasili najčitateljicu.


 

   Učenici 3. razreda su sa svojom učiteljicom Ksenijom Kostelac u školskoj knjižnici sudjelovali u završnoj svečanosti projekta Čitam, ne skitam

    Učenici su na početku odabrali jedan od ponuđenih straničnika na kojemu je ispisana misao o knjigama i čitanju poznatih i slavnih. Razmislili su o njoj i rekli nam svoje viđenje pročitane misli te svoje mišljenje o važnosti knjiga i čitanja. Između ostaloga su zaključili da je knjiga hrana za naš mozak, da čitanjem postajemo pametniji i mudriji, da je čitanje nešto lijepo što možemo učiniti za sebe. 

   Skromnim smo nagradama nagradili sve učenike koji su prošle godine čitali s nama u Čitam, ne skitam. Učenicu koja je prošle godine pročitala najviše knjiga s popisa nagradili smo prikladnom nagradom – knjigom. Najviše je knjiga pročitala Leona Selcov. Čestitamo, Leona! Na kraju svečanog dijela učiteljica Ksenija i knjižničarka pozvale su učenike da i ove godine čitaju, uče i rastu u Čitam, ne skitam.

   Nakon svečanog dijela druženje u knjižnici smo nastavili zanimljivom igrom. Učenici su podijeljeni u nekoliko skupina imali zadatak pronaći skriveno blago u knjižnici. Do blaga nije bilo lako doći: trebalo je odgonetnuti zagonetke, pratiti tragove, riješiti premetaljku, pročitati ulomak iz knjige, biti pažljiv i poštovati pravila igre. Budući da su svi učenici bili baš takvi i bili uspješni u tome, svi su na kraju došli do slatke nagrade koja se krila na policama knjižnice. A blago? Spremno su svi zaključili da se blago knjižnice nalazi na policama među koricama knjiga.

 

                                                                           Ljiljana Cecelja, knjižničarka

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: IVANA Čolaković   datum: 5. 11. 2020.

TražilicaKalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


e-Dnevnik


Tim školske medicine

Program

Projekt

Priloženi dokumenti:
Opis projekta.docx


Brošura za učenike

Priloženi dokumenti:
Brosura za mlade.pdf


Brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf


ŠKOLSKA SHEMA

Priloženi dokumenti:
Skolska shema.pdf


Upisi u srednju školu


Tražilice


preskoči na navigaciju